Artrokinesiologie Thomas Boom

Mijn naam is Thomas Boom en sinds mei 2017 ben ik afgestudeerd artrokinesioloog. In juli van datzelfde jaar ben ik mijn eigen praktijk, Artro Optima, gestart in Nieuwe Niedorp. Op de donderdag ben ik ook een aantal uren te vinden onder het dak van Fysio Team Texel.

Na een aantal jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben ben ik met artrokinesiologie in aanraking gekomen. Na zelf een aantal behandelingen gehad te hebben ben ik overtuigd geraakt van de kracht van deze methode.

Artrokinesiologie is een behandelmethode waarbij gekeken wordt naar het bewegen en functioneren van het gehele lichaam. Zo wordt de oorzaak van uw klacht opgespoord en kan er gericht behandeld worden. Via uiterst specifieke mobilisatietechnieken wordt de beweeglijkheid van elk gewricht geoptimaliseerd. 

Artrokinesiologie is zo’n 40 jaar geleden ontwikkeld door dhr. J.R. Kloosterman. Het is een unieke, oorzakelijke en effectieve aanpak van beweegproblemen. De techniek is voortgekomen uit jarenlang onderzoek naar een doeltreffende aanpak van uitwijkhoudingen en is afkomstig uit de manuele therapie. Een van de grote verschillen met de manuele therapie is dat er niet wordt ‘gekraakt’, maar met uiterst precieze bewegingen meer ruimte wordt gecreëerd in het gewricht systeem. Hierdoor worden mogelijke problemen in uw gewrichten (zoals pijn of stijfheid) verminderd of opgeheven, kunnen spieren weer ontspannen en beter functioneren en komen zenuwen tot rust.

Doordat alle gewrichten worden behandeld krijgt het lichaam weer de mogelijkheid de nieuw verkregen ruimte te gebruiken. Hierdoor kan herstel optreden en wordt de arbeid weer gelijk verdeeld over het lichaam. De zogenaamde uitwijkhouding wordt minder. Het lichaam gaat de gewrichten weer op een correcte manier gebruiken. U hoeft hiervoor geen extra oefeningen te doen.

Omdat er met geringe kracht wordt gewerkt is de therapie geschikt voor jong en oud.

Voor meer informatie verwijs ik u naar https://artro-optima.nl/