Contractering zorgverzekeraars

Geachte meneer/mevrouw,

 

Met dit schrijven willen we u informeren over de veranderingen binnen onze praktijk m.b.t. de zorgverzekeringen.

Voor het komende kalenderjaar (2023) hebben wij als praktijk geen overeenkomsten getekend, met als uitzondering zorgverzekeraar DSW (klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars).
Reden voor afwijzing contracten:

  • De tarieven die ons worden aangeboden liggen gemiddeld 25% onder onze kostprijs.
  • De aanvullende eisen betreffende de kwaliteit van onze zorg zijn onredelijk.
  • De mogelijkheid tot gelijkwaardig gesprek over de voorwaarden en tarieven ontbreekt.

Voor ons en voor de beweegzorg op Texel is het belangrijk om zo veel mogelijk toegankelijk te zijn en te blijven. Wij hebben ervoor gekozen om met 1 zorgverzekeraar wel een overeenkomst aan te gaan – te weten DSW. Zij vertrouwen er wel op dat onze kwaliteit gegarandeerd wordt door lidmaatschap van de beroepsvereniging KNGF en het bijbehorende kwaliteitsregister. Voor komend jaar hebben we ook nog een overeenkomst met de Zilveren Kruis groep daar deze overeenkomst vorig jaar voor 2 jaar getekend is.

Tarievenlijst 2023

Dit heeft voor u wellicht de volgende consequenties en mogelijkheden:

  • Indien u geen overeenkomst heeft/afsluit bij de DSW groep dan krijgt u een particuliere nota (zie praktijktarief 2023 – u kunt de nota zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar vergoedt een percentage (per zorgverzekeraar verschillend) van het tarief dat uw zorgverzekeraar redelijk acht.
  • Indien u een overeenkomst heeft met de DSW groep of Zilveren Kruis groep, zonder chronische indicatie dan wordt de declaratie door ons uitgevoerd.
  • Indien u een overeenkomst heeft met de DSW groep met chronische indicatie, dan wordt de declaratie door ons uitgevoerd en verlenen wij u een korting.
  • Indien u een overeenkomst heeft met de Zilveren Kruis groep met chronische indicatie, dan wordt de declaratie door ons uitgevoerd en ontvangt u een korting op het praktijktarief.
  • Indien u een overeenkomst heeft met Univé in combinatie met een gemeentepakket dan krijgt u een particuliere nota met korting.

Om in de toekomst de juiste zorg te kunnen blijven leveren zijn wij helaas genoodzaakt deze maatregelen te nemen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit voor u lastig kan zijn maar hopen desondanks op uw begrip. Heeft u nog vragen of meer informatie nodig, neem dan gerust contact op.

 

 

Met vriendelijke groet,

        Wouter Keijning en Anne Klaarwater-Keijning

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *