Massagetherapie

Florien Lutke Schipholt

Er zijn verschillende redenen om voor massagetherapie te kiezen. Het kan zijn dat je uit je evenwicht gebracht bent door een te grote belasting, fysiek of mentaal. Lichamelijke klachten ontstaan door een disbalans in ons leven. Soms is het heel duidelijk waar een klacht vandaan komt, bijvoorbeeld na een val of ongeluk. Veel vaker ontstaan klachten door meerdere factoren. Door een opeenstapeling van diverse belastingen geeft je lichaam aan dat het ´genoeg´ is. Misschien ervaar je eerst af en toe een vermoeid gevoel, dat langzaam verandert in een zeurende pijn, totdat het continu aanwezig is. Het kan ook zijn dat je ’ineens door je rug gaat´. De signalen van je lichaam kun je in beide gevallen niet meer negeren, je hebt er last van! Het is goed om daar gericht aandacht aan te geven, want je lichaam wil je iets duidelijk maken! Massagetherapie kan helpen het evenwicht te herstellen en de klachten te verminderen. In een voorgesprek brengen we je klachten en voorgeschiedenis in beeld. Dit is heel belangrijk om de behandeling goed op jou af te stemmen. Ik ga nooit alleen uit van de klacht, maar altijd van de hele mens. Daarbij maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken.

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm, die prima samengaat met de meeste medische behandelingen. Deze complementaire zorg geeft een mooie aanvulling op de therapie van bijvoorbeeld fysiotherapeuten of psychotherapeuten. Vooral bij een complex beeld of chronische klachten zien we dat patiënten positief reageren op deze aanvulling.

Massagetherapie valt onder ‘natuurgeneeskunde, alternatieve zorg’ en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

De massgetherapeut is Florien Lutke Schipholt zij is ook manuele lymfedrainage therapeut, orthomoleculair therapeut en BIG geregistreerd Verpleegkundige.
Aangesloten bij de VBAG en RBCZ.
U kunt een afspraak maken met Florien bij Fysio Team Texel; 0222-760760
Meer informatie op de website: https://lichaamstherapietexel.nl/