Orthopedische revalidatie

Wat is orthopedische revalidatie?

De orthopedische revalidatie binnen de fysiotherapie houdt zich bezig met het optimaliseren van herstel bij klachten aan het bewegings- of steunapparaat. Dit kan zowel zijn voor of na een operatie of bij een blessure die geen operatie vereist. Mogelijk bent u met de klacht al bij de huisarts of orthopedisch chirurg geweest. Uiteraard kan het ook zijn dat u direct naar ons toe komt voor de eerste beoordeling van de klacht, hier zijn wij immers in gespecialiseerd.

Wanneer heeft u het nodig?

Veel voorkomende orthopedische operaties zijn: kijkoperaties in een gewricht, plaatsen van een prothese, herstellen voorste kruisband scheur, herstellen van een complexe botbreuk, herstellen van een volledig gescheurde spier of pees, etc. Maar ook vallen een reeks klachten opgelopen tijdens werk of sport onder de orthopedie. Denk hierbij aan (kleinere) spierschade, peesklachten; achillespees, hielspoor, schouder, gewrichtskneuzingen, artroseklachten en dergelijke.

Waarom bij Fysio Team Texel?

Fysio Team Texel is aangesloten bij het Netwerk Orthopedie van Noordwest Ziekenhuisgroep. Daarnaast hebben onze therapeuten allen hun eigen domein. Dat houdt in dat zij zich focussen op een bepaalde groep met klachten of patiënten. U zal dus altijd behandeld worden door een therapeut die veel affiniteit heeft met orthopedische revalidatie. Daarnaast kunnen wij door middel van echografisch onderzoek een gerichtere diagnose stellen als het gaat om peesklachten of specifieke klachten aan de enkel, knie, heup, schouder, elleboog of dergelijke. Ook zal u altijd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten worden behandeld.

Niek - Orthopedische Revalidatie     Niek Bron, gespecialiseerd in orthopedische revalidatie

 

Fysio Team Texel

Schoonoordsingel 44, 1791 EM Den Burg

T | 0222 760760
E |info@www.fysioteamtexel.nl 

Neem contact met ons op !